Laatste nieuws

Zingen in je moerstaal: een daverend succesconcert van Meander.

Het  thema van dit jaar was  het Nederlandse lied. De leden van Meander hadden bij elk lied een passende limerick gemaakt, die presentator Martijn van Vuuren voordroeg. Op losse borden in de zaal stonden leuke woordgrappen.
Na  De Zee van Toon Hermans bracht Meander, onder leiding van de nieuwe dirigent, Arjan van der Roest, een  medley van Ramses Shaffy, gevolgd door De Avond en Daarbij de waterkant. De zaal liet zich daar regelmatig ook bij horen.
Dick van Altena, onze Betuwse zanger-songwriter, boeide de zaal in twee optredens met een aantal zelfgeschreven luisterliedjes in het Betuws. Mooie teksten met jeugdherinneringen en vergelijkingen tussen toen en nu, met daar tussendoor een countrysong. Genieten hoor!
Martijn van Vuuren liet horen dat hij ook prachtig kan zingen.
Begeleid door onze fantastische pianist Wouter Broens, zong hij Het Dorp en een paar liedjes van Toon Hermans.
Bij het tweede optreden bracht Meander onder andere een medley van liedjes van Harrie Bannink en Annie M.G. Schmidt en Mag ik dan bij jou, met als slot Aan de Amsterdamse grachten. De bezoekers in de goed gevulde zaal zongen bij een aantal liedjes enthousiast mee.
Dick van Altena sloot, samen met Meander, dit geslaagde concert af met het over bekende lied: “Eens zal de Betuwe in bloei weer staan.

Meander en Dick van Altena samen in concert

Het gaat echt gebeuren: komende zaterdag 24 november geeft zangvereniging Meander samen met Dick van Altena een liedjesconcert in de Theaterkerk te Bemmel. En het mooie is dat ze alletwee overtuigend  “in hun moerstaal” zingen.
20171126 meander 006Zowel de hollandse liedjes als de betuwse melodieën en teksten kent u natuurlijk allemaal en dat is echt een feest van muzikale herkenning.
Aanstaande zaterdag de 24ste kunt u dat alles vanaf 20.30 uur mooi meemaken. Zorg ervoor om bijtijds een toegangskaartje te bemachtigen, want het gaat druk worden. Het zou toch zonde zijn als de laatste kaartjes aan uw neus voorbij gaan.
Meander staat onder leiding van dirigent Arjan van der Roest, bijgestaan door Wouter Broens aan de piano. Martijn van Vuuren praat de boel aan elkaar.
Kaartjes via www.meander-bemmel.nl of via boekhandel de Toren van Bemmel.

Zingen in je moerstaal

Zangvereniging Meander gaat dit jaar in zijn jaarlijkse concert in de Bemmelse Theaterkerk, helemaal op de Nederlandse toer.20171126 meander 037 Dit keer dus geen fraai gezongen liederen in diverse talen over de grens, maar liedjes ‘in je moerstaal’ die op een grote bekendheid bij het publiek kunnen rekenen.
Want iedereen kent ze, van school, van de radio, ze werden vroeger graag gegalmd bij de afwas, er werd op gemarcheerd bij de padvinderij… En als iemand zo’n gouwe ouwe inzette werd daar altijd direct door anderen gretig op ingehaakt!
En die leuke, vriendelijke en overbekende liedjes vormen de hoofdmoot van het repertoire dat Meander op zaterdag 24 november 2018 in de Theaterkerk onder leiding van dirigent Arjan van der Roest en Wouter Broens achter de piano,  met volle borst te berde gaat brengen.
Maar er is meer! Meander heeft de betuwse troubadour Dick van Altena graag bereid gevonden om ook die avond de mensen te vermaken met een selectie uit zijn omvangrijke karakteristieke betuwse repertoire. En weer zijn dat melodieën en teksten die met een stormachtig applaus zullen worden begroet.
Al met al zijn dus alle ingrediënten aanwezig om die zaterdagavond 24 november onvergetelijk te maken: een gloedvol optreden van Zangvereniging Meander  en Dick van Altena, waar je natuurlijk niet van weg kunt blijven.
Markeer die dag in de agenda, bestel kaartjes via www.meander-bemmel.nl of boekhandel De Toren van Bemmel en u bent verzekerd van een prachtige zanguitvoering, die helaas voor dat u het weet weer voorbij zal zijn…

 

Klik hier voor kaarten

Meander nodigt uit!!

Op zondagmiddag 8 april houdt zangvereniging Meander uit Bemmel een open meezingrepetitie.img 0826
Een paar ontspannen en gezellige uurtjes waarin je kunt ontdekken wat zingen met je doet.
Laat je verrassen door de mooie akkoorden die al tijdens eenvoudige inzingoefeningen als vanzelf ontstaan. Uiteindelijk worden muziek en klank gesmeed tot een mooi vierstemmig lied.
Meander is een gemengd koor en bestaat uit 42 leden. Het repertoire is heel divers, bijvoorbeeld:  Nederlandstalig, internationaal populaire melodieën, licht klassiek , ballads.
Meer informatie kun je vinden op onze website:  www.meander-bemmel.nl
Onze dirigent, Frans Coerwinkel , geeft op zeer vakkundige en sprankelende wijze leiding aan ons koor.
Dus schroom niet, ook al zing je al in een ander koor, kom op 8 april eens lekker meezingen. Ervaar de fijne sfeer, ontdek hoe je stem kan passen in de samenklank van ons koor.
We staan vanaf 13.45 klaar met koffie en thee en naderhand is er ruimte om gezellig na te praten met onze dirigent en koorleden onder het genot van een hapje en drankje.

Aanvang repetitie: 14.15 uur.

Locatie: zaal Koinonia, Oude Kerkhof 13, achter de Protestantse kerk, Bemmel.

Meander zoekt mannen

BEMMEL - Meander zoekt mannen die niet kunnen zingen. Menig man daarnaar gevraagd, roept in eerste instantie vaak: “Sorry, ik kan niet zingen…”3cc01a25 3bbb 4c5f a9ba fb0785bcd366 thumb840

"Wij van Meander beschouwen dat als een soort muzikale verlegenheid. Een bijna lief te noemen vorm van misplaatste bescheidenheid. Een dergelijk mondeling drempeltje werpen eigenlijk alle mannen op, om er vanaf te zijn. Zangvereniging Meander uit Bemmel doorziet dat klaar en duidelijk en wil daarom graag aan de slag met deze zangers in spé. Want het zijn zangers, alleen weten ze dat nog niet. Koren zitten vol met zingende mannen die deze gewraakte woorden eveneens hebben gezegd.

Dus heren, bel even met onze secretaris Geert Borkus (telefoon 06 38409731), maak een afspraak en laat je verlossen van dat hardnekkige idee dat je niet kunt zingen."

Inloggen